Δευτέρα - Σαββάτο

08:00 - 17:00

Τηλέφωνο

211 01 33 201 - 2 | 694 05 70 034

Edit Content

Σχετικά με μας

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών, των ανακαινίσεων και της θέρμανσης. Με πολύ μεράκι και αγάπη για τη δουλειά μας, αναλαμβάνουμε κάθε είδους μεταλλική κατασκευή και επισκευή, ανακαίνιση χώρου καθώς και εργασίες σε ό,τι αφορά τον χώρο της θέρμανσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ  ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ  ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

O ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί στις μέρες  μας μία από τις πιο αποδοτικές συσκευές. Αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια παράγει ζεστό νερό, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος ,καθώς συντελεί στη μείωση της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά συστήματα ηλιακών θερμοσιφώνων, οπότε είναι αναγκαίο πριν προβούμε σε αγορά ,να γνωρίζουμε τι ζητάμε και με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό για εμάς θερμοσίφωνα.

Τα κύρια κριτήρια στα οποία βασιζόμαστε είναι τα εξής:

  • ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ: Αυτό ορίζεται από τον αριθμό των ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν το θερμοσίφωνα και από την συχνότητα χρήσης και ποσότητας του ζεστού νερού από κάθε άτομο. Υπολογίζοντας μία μέση κατανάλωση (εάν δεν κάνουμε εξεζητημένη χρήση) ανά άτομο τα 40lt, για μία τετραμελή οικογένεια ένας ηλιακός θερμοσίφωνας 160lt,θεωρείται μία ασφαλής και επαρκής λύση.
  • ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ: Το κυριότερο μέρος ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι ηλιακοί συλλέκτες. Στην αγορά  έχουμε τους επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες  (η επιφάνεια που συλλέγει τη θερμότητα είναι από χαλκό ) και τους επιλεκτικούς επίπεδους συλλέκτες (η συλλεκτική επιφάνεια έχει επίστρωση τιτανίου).Η  πρώτη  μεν κατηγορία μπορεί να έχει χαμηλό κόστος ,ωστόσο δεν προτιμάται ιδιαίτερα, η δεύτερη δε παρόλο που το κόστος της είναι υψηλότερο ,αποτελεί πλέον την πιο διαδομένη επιλογή. Οι επιλεκτικοί συλλέκτες έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν την ακτινοβολία έως και 95%,οπότε προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως όσο μεγαλύτερη συλλεκτική επιφάνεια έχει ο ηλιακός, τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται το νερό που χρησιμοποιούμε.
  • ΔΟΧΕΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ -BOILER: Τα boiler των ηλιακών είναι τα δοχεία θέρμανσης του ζεστού νερού χρήσης . Τα δοχεία που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Με βάση αυτό διακρίνονται σε:
 

GLASS:Είναι τα δοχεία με επίστρωση ειδικής υάλωσης (ή οποιαδήποτε άλλη επίστρωση με διάφορες προσμίξεις).Η αντοχή σε πολύ σκληρά νερά και η υψηλή ελαστικότητα, την καθιστούν την πιο αξιόπιστη κατασκευή στην αγορά, καθώς προστατεύει από ρωγμές (λόγω των συστολών και διαστολών που συμβαίνουν στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας).

ΧΑΛΚΙΝΟ: Είναι το δοχείο όπου ο εσωτερικός μανδύας είναι κατασκευασμένος από χαλκό. Αποτελεί την πιο αλάνθαστη και ασφαλή επιλογή, ωστόσο το κόστος του είναι αρκετά υψηλό.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ-ΙΝΟΧ: Είναι το δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα με αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση, ωστόσο αποτελεί και αυτή μία ακριβή επιλογή.

  • ΒΑΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ: Ανάλογα με το μέρος τοποθέτησής τους ,οι βάσεις χωρίζονται σε ταράτσας και κεραμοσκεπής. Η θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόδοσή του. Ο καλύτερος προσανατολισμός για την τοποθέτησή του είναι ο νότιος, για να εκμεταλλεύεται ο θερμοσίφωνας όσο περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας γίνεται.