Δευτέρα - Σαββάτο

08:00 - 17:00

Τηλέφωνο

211 01 33 201 - 2 | 694 05 70 034

Edit Content

Σχετικά με μας

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών, των ανακαινίσεων και της θέρμανσης. Με πολύ μεράκι και αγάπη για τη δουλειά μας, αναλαμβάνουμε κάθε είδους μεταλλική κατασκευή και επισκευή, ανακαίνιση χώρου καθώς και εργασίες σε ό,τι αφορά τον χώρο της θέρμανσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πριν την παραγγελία και παραλαβή του πετρελαίου τι χωρητικότητας είναι η δεξαμενή μας ώστε να είμαστε βέβαιοι για τα λίτρα τα οποία θα παραλάβουμε. Το πιο απλό βέβαια είναι να ρωτήσουμε τον κατασκευαστή της δεξαμενής για να έχουμε πιο έγκυρη και έγκαιρη (χωρίς υπολογισμούς) απάντηση στο ερώτημά μας.
Ωστόσο υπάρχει τρόπος υπολογισμού με ακρίβεια της χωρητικότητας μιας δεξαμενής αναλόγως των διαστάσεων και του σχήματός της.

1. ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Για να βρούμε πόσο πετρέλαιο χωράει μία ορθογώνια δεξαμενή εφαρμόζουμε τη σχέση V=Μ*Π*Υ*1000, όπου V = χωρητικότητα δεξαμενής, Μ= μήκος δεξαμενής, Π=πλάτος δεξαμενής και Υ = ύψος δεξαμενής.

Για παράδειγμα μία δεξαμενή με μήκος 2 μέτρα, πλάτος 1 μέτρο και ύψος 1 μέτρο έχει χωρητικότητα 2*1*1*1000=2000 λίτρα.

2. ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Για να βρούμε πόσο πετρέλαιο χωράει μία ορθογώνια δεξαμενή εφαρμόζουμε τη σχέση 3,14*Δ*Δ*Υ*1000/4 όπου Δ=η διάμετρος της δεξαμενής και Υ=το ύψος αυτής.

Για παράδειγμα μία δεξαμενή με διάμετρο 1 μέτρο και ύψος 2 μέτρα έχει χωρητικότητα 3.14*1*1*2*1000/4=1570 λίτρα.

3. ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Η ογκομέτρηση οριζόντιας κυλινδρικής δεξαμενής είναι εφικτή μόνο με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Όταν πρόκειται να παραλάβουμε πετρέλαιο τότε μετράμε το ύψος του πετρελαίου που υπάρχει μέσα στην δεξαμενή και το ύψος του πετρελαίου όταν την συμπληρώσουμε ή την γεμίσουμε.
Κατά την παραλαβή προσέχουμε η βέργα ή το μέτρο να είναι ευθεία ,άκαμπτα χωρίς στραβώματα.Το τοποθετούμε πάντα κατακόρυφα και να ακουμπάει στον πυθμένα της δεξαμενής.
Η μέτρηση μετά την παραλαβή γίνεται 3-4 λεπτά αργότερα, αφού ηρεμήσει η επιφάνεια του πετρελαίου στην δεξαμενή και το μέτρο τοποθετείται στο ίδιο σημείο που ήταν στην προμέτρηση.
Ελέγχουμε ότι το περιεχόμενο του σωλήνα του βυτιοφόρου έχει αδειάσει πλήρως.
Για να εξασφαλίσουμε ωστόσο μια σωστή παραλαβή, προσέχουμε τα τοιχώματα της δεξαμενής μας να είναι κάθετα και ο πυθμένας της οριζόντιος.
Επίσης κάποιες φορές τα τοιχώματα των δεξαμενών πετρελαίου ενδέχεται από το βάρος του πετρελαίου να έχουν παραμορφωθεί και να παρουσιάζουν «κοιλιές», με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από όση μετράμε με την βέργα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούμε βέργα μέτρησης σωστά βαθμονομημένη.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΑΣ

Τονίσαμε προηγουμένως ότι πριν παραλάβουμε πετρέλαιο πρέπει να μετρήσουμε του ύψος του πετρελαίου που υπάρχει ήδη στη δεξαμενή για να γνωρίζουμε τελικά πόσο πετρέλαιο παραλάβαμε!
Η σχέση που μας δείχνει την ποσότητα αυτή είναι:

OΡΘΟΓΩΝΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ: ( Ύψος Πετρελαίου μετά- Ύψος πετρελαίου πριν) *μήκος της δεξαμενής*πλάτος της δεξαμενής*1000
Παράδειγμα: H δεξαμενή μας με διαστάσεις 2*1*1 είχε ύψος πριν το γέμισμα 0,3 του μέτρου και ύψος μετά 1 μέτρο. Άρα εφαρμόζοντας τη σχέση αυτή παραλάβαμε (1-0,3)*2*1*1000= 1400 λίτρα

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Οι πλαστικές δεξαμενές, λόγω του σχήματός τους, αλλά και της μη σταθερότητας στο σχήμα τους ανάλογα με το περιεχόμενο καύσιμο, δεν θεωρούνται αξιόπιστες για μέτρηση με το κλασικό μέτρο ή ράβδο.
Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να έχει δώσει ο κατασκευαστής τη διαβάθμιση του όγκου σε πλαϊνό δείκτη (στον οποίο φυσικά θα έχει συνυπολογίσει και την παραμόρφωση).
Για να είναι σωστές οι μετρήσεις προμέτρησης και επιμέτρησης θα πρέπει να είναι η κατασκευή τους τέτοια, ώστε να μην αλλοιώνεται η γεωμετρία τους με την εισαγωγή του πετρελαίου.
Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο από τον κατασκευαστή.