Δευτέρα - Σαββάτο

08:00 - 17:00

Τηλέφωνο

211 01 33 201 - 2 | 694 05 70 034

Edit Content

Σχετικά με μας

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών, των ανακαινίσεων και της θέρμανσης. Με πολύ μεράκι και αγάπη για τη δουλειά μας, αναλαμβάνουμε κάθε είδους μεταλλική κατασκευή και επισκευή, ανακαίνιση χώρου καθώς και εργασίες σε ό,τι αφορά τον χώρο της θέρμανσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Ένας από τους συνηθέστερους τρόπους θέρμανσης είναι η θέρμανση με πετρέλαιο. Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει μία εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης είναι η αποθήκευση του πετρελαίου σε δεξαμενές που είναι ανθεκτικές στο συγκεκριμένο υλικό.
Σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως δύο είδη δεξαμενών, οι χαλύβδινες (σιδερένιες) και οι πλαστικές.
Η σωστή και τακτική συντήρηση της δεξαμενής, όπως και ολόκληρου του συστήματος είναι απαραίτητη καθώς συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας και κατανάλωσης καυσίμου και στην παράταση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού σας.

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Πλαστικές Δεξαμενές

Οι πλαστικές δεξαμενές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε αγροτικές περιοχές ή σε ατομικές εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Οι πλαστικές δεξαμενές λόγω του μικρού βάρους που έχουν μεταφέρονται εύκολα και το υλικό τους αντέχει στην οξείδωση σε σύγκριση με τις μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες σκουριάζουν εάν δεν κατασκευαστούν σωστά ή εάν τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους.
Ωστόσο λόγω του υλικού τους θα πρέπει να προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία, από χτυπήματα και από τοπική ή γενική υπερθέρμανση. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία γείωσης τους για την αποφυγή στατικού ηλεκτρισμού. Επιπλέον μειονέκτημά τους είναι η καταπόνησή τους σε υπερπιέσεις και υποπιέσεις κατά το γέμισμα και το άδειασμα της δεξαμενής οπότε καλό είναι εκτός από την παροχή λήψης να ανοίγουμε και μία ακόμη παροχή στο υψηλότερο σημείο που να επικοινωνεί με τον εξωτερικό αέρα, έτσι ώστε να εξισσοροπούνται οι πέσεις μέσα και έξω.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Προδιαγραφές για τις πλαστικές δεξαμενές δεν υπάρχουν.
Οι βασικοί παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πάχος του υλικού της δεξαμενής, κυρίως στον πυθμένα της, η ποιότητα της συγκόλλησης των τμημάτων της δεξαμενής και η στεγανότητα της παροχής λήψης στον πυθμένα.
Στην αγορά υπάρχουν πλαστικές δεξαμενές οριζόντιες και κάθετες, ορθογώνιες ή κυλινδρικές σύμφωνα με τον τρόπο κατασκευής κάθε εταιρείας. Η χωρητικότητά τους ξεκινά από τα 250 λίτρα και φθάνει μέχρι τα 4.000 λίτρα.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Μεταλλικές Δεξαμενές

Οι χαλύβδινες (σιδερένιες) δεξαμενές, κυρίως αυτές με χωρητικότητα πάνω από 1000lt, κατασκευάζονται στο χώρο μέσα στον χώρο που θα τοποθετηθούν.
Μεταφέρονται δηλαδή σε φύλλα λαμαρίνας και οι συγκολλήσεις γίνονται στο χώρο εγκατάστασής τους.

ΠΑΧΟΣ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ

Το πάχος της λαμαρίνας εξαρτάται από το ύψος της δεξαμενής.
Για δεξαμενές έως 2 μέτρα ασφαλής κανόνας είναι η λαμαρίνα να έχει πάχος 3mm, πάνω από 2 μέτρα έως 3 μέτρα το πάχος πρέπει να είναι 4mm ενώ για μεγαλύτερα ύψη θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη μηχανολόγου.
Τα πάχη αυτά κρίνονται επαρκή υπό την προϋπόθεση ότι η δεξαμενή θα φέρει εσωτερικά τις κατάλληλες ενισχύσεις από σιδηρογωνιά συγκολλημένη στα τοιχώματα της δεξαμενής.

ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΡΙΔΑ

Σωλήνας παροχής πετρελαίου
Ο σωλήνας πλήρωσης μιας δεξαμενής πετρελαίου χρησιμεύει για την πλήρωση της δεξαμενής και πρέπει να είναι διαμέτρου τουλάχιστον 1 1/4 ιντσών, να καταλήγει έξω στο πεζοδρόμιο, να έχει σταθερή καθοδική κλίση προς την δεξαμενή, να καταλήγει σε βάνα και συστολή με αρσενικό (εξωτερικό) σπείρωμα 2 1/2 ιντσών, για την σύνδεσή της με το βυτιοφόρο και να προφυλάσσεται με τάπα. Αν η παροχή «βγαίνει» κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, πρέπει να καταλήγει σε στεγανό φρεάτιο με μεταλλικό καπάκι και πρέπει να κλειδώνει. Επίσης θα πρέπει ο σωλήνας να εισχωρεί μέσα στην δεξαμενή 50cm, να είναι μεταλλικός και να προστατεύεται από την σκουριά.

Σωλήνας εξαερισμού
Ο σωλήνας εξαερισμού χρησιμεύει για να απομακρύνονται οι ατμοί του πετρελαίου στον εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια πλήρωσης της δεξαμενής να αερίζεται η δεξαμενή για την καλύτερη τροφοδοσία του καυστήρα και πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1 1/2 ίντσες, να ξεκινάει από το πάνω μέρος της δεξαμενής και να καταλήγει σε στεγανό χώρο, σε σημείο όμως, που να μην ενοχλούν οι αναθυμιάσεις του πετρελαίου.
Στο στόμιο εξόδου να υπάρχουν δύο καμπύλες για να παρεμποδίζεται η είσοδος νερού και σκουπιδιών στην απόληξή της και να βρίσκεται 2,5 μέτρα πάνω από το έδαφος και οπωσδήποτε 50cm πάνω από το στόμιο του σωλήνα παροχής πετρελαίου. Θα πρέπει επίσης να είναι μεταλλικός και να προστατεύεται από την σκουριά.

Σωλήνας τροφοδότησης καυσίμου
Ο σωλήνας αυτός, χρησιμεύει για την παροχή πετρελαίου από την δεξαμενή προς τον καυστήρα και πρέπει να ξεκινά λίγο ψηλότερα από τον πυθμένα της δεξαμενής για να μην μεταφέρονται τα κατάλοιπα στον πυθμένα της δεξαμενής προς τον καυστήρα,να διαθέτει βάνα αμέσως μετά την έξοδο από τη δεξαμενή πετρελαίου,να είναι χαλύβδινος ή χάλκινος όχι γαλβανισμένος,να είναι διατομής τουλάχιστον 3/8 της ίντσας και μέχρι 1/2″ ανάλογα με την παροχή του καυστήρα και τέλος να είναι ορατός για να ελέγχονται τυχόν διαρροές.

Ανθρωποθυρίδα
Στο πάνω μέρος της δεξαμενής, πρέπει να υπάρχει ανθρωποθυρίδα διαστάσεων τουλάχιστον 50Χ50 cm, για να είναι δυνατή η επιθεώρηση και ο καθαρισμός της δεξαμενής όποτε αυτό χρειαστεί. Προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι η είσοδος ανθρώπου στην δεξαμενή είναι μια πολύ επικίνδυνη εργασία η οποία πρέπει να εκτελείται μόνο από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και πάντα τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Η ανθρωποθυρίδα θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλο υλικό στεγανοποίησης ώστε να κλείνει στεγανά για να αποφεύγονται αναθυμιάσεις στον χώρο του λεβητοστασίου.

Βάνα εκκένωσης – καθαρισμού
Τοποθετείται στον πυθμένα της δεξαμενής και έχει ελάχιστη διάμετρο 1 1/4 ίντζες. Η βάνα αυτή ασφαλίζεται και ανοίγει σχεδόν κάθε χρόνο, ή όποτε άλλοτε χρειαστεί, για να καθαρίσει η δεξαμενή από το νερό κυρίως, που μπορεί να υπάρχει στον πυθμένα.

Δείκτης στάθμης πετρελαίου
Ο δείκτης στάθμης επιτρέπει να βλέπουμε την στάθμη του πετρελαίου μέσα στην δεξαμενή. Συνήθως τοποθετούμε ένα διαφανές πλαστικό ή γυάλινο σωλήνα (τούμπο ή άλλο) που ξεκινά από την βάση της δεξαμενής μέχρι την κορυφή αυτής. Στην εγκατάσταση του θα πρέπει να προσέξουμε ώστε σε περίπτωση καταστροφής του να μην έχουμε διαρροή πετρελαίου. Έτσι πρέπει να τοποθετήσουμε μία βάνα στην βάση του δείκτη. Η βάνα αυτή θα είναι πάντα κλειστή. Την ανοίγουμε κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε έλεγχο της στάθμης του πετρελαίου. Επίσης υπάρχουν και δείκτες στάθμης που τοποθετούνται στην κορυφή της δεξαμενής. Ένας πλωτήρας δεμένος με σχοινί στην βάση δείχνει σε ποιο ύψος βρίσκεται η δεξαμενή. Ακόμη υπάρχουν και ηλεκτρονικά όργανα που μας ειδοποιούν πότε αδειάζει η δεξαμενή. Όλα τα παραπάνω είναι απλά δείκτες στάθμης και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά για τον καθορισμό της ποσότητας πετρελαίου μέσα στην δεξαμενή.

Σημείο σύνδεσης γείωσης
Για να αποφύγουμε πιθανούς σπινθήρες λόγω στατικού ηλεκτρισμού, οι δεξαμενές πετρελαίου πρέπει να γειώνονται με ξεχωριστή γείωση τόσο οι υπόγειες όσο και αυτές που είναι τοποθετημένες στην επιφάνεια του εδάφους. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να τοποθετηθεί ειδικό σημείο σύνδεσης πάνω στην δεξαμενή.